"Dobry posiłek w szpitalu"
Uprzejmie informujemy, że od 6 października 2023 r.
Szpital Uniwersytecki w Krakowie przystąpił do programu pilotażowego
"Dobry posiłek w szpitalu"
wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r.
dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
tydzień 23 grudnia - 29 grudnia
Jadłospis 23.12.2024 r. - 05.01.2025 r. Pobierz
27 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Mix sałat 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g ( SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 150 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g ( SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
23 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Miód (25g) 1 szt Ryż na mleku 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Rukola 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 m |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Rukola 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 16 grudnia - 22 grudnia
Jadłospis 09.12 - 22.12.2024 r. Pobierz
20 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku SU 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
19 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Deser mleczno-ryżowy malina- wiśnia 200g 1 szt (MLE, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, )
Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos własny () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos własny () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem() 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
18 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
17 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 mlChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Papryka świeża 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jarzynowa z zacierką () 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
16 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Babka drożdżowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Kasza kukurydziana na mleku SU 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pasta z twarogu z natką pietruszki 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt SSzynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Ogórek świeży 50 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z marchwi i selera z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy SU 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi i selera z olejem b/c () 150 g (SEL,) Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 9 grudnia - 15 grudnia
Jadłospis 09.12 - 22.12.2024 r. Pobierz
13 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Mandarynka 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku SU 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Mandarynka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Dyniowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Dyniowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Marchew mini z olejem* 150 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
12 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor koktajlowy 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik drobiowy dieta SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Ryż na sypko 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik drobiowy dieta SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
11 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Melon 150 g
Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ziemniaki gotowane () 200 g Ćwikła z jabłkiem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Zupa z soczewicy i ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ziemniaki gotowane () 200 g Ćwikła z jabłkiem b/c () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
10 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 mll |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 mlBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Papryka świeża 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Solferino () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () dieta 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Solferino () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () dieta 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
9 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Płatki jęczmienne na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 mll |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 100 g (GLU PSZ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Gulasz warzywny z ciecierzycą () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Surówka z selera i jabłka b/c () 150 g ( MLE, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 2 grudnia - 8 grudnia
Jadłospis 25.11.2024 r. - 08.12.2024 r. Pobierz
6 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Mandarynka 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g (MLE,) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 mll |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Mandarynka 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g (MLE,) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Łosoś pieczony SU 100 g (RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g (GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Łosoś pieczony SU 100 g (RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Warzywa po grecku () 150 g (GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
5 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Drożdżówka z serem 80g 1 szt ( GLU PSZ, MLE,)
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 mll |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Gruszka 150 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Ser mozzarella kulki 25 g (MLE,) Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Sałata lodowa 20 g Ogórek świeży 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g ( SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
4 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Ryż na mleku 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Serek homogenizowany o smaku waniliowym 120 g (MLE,) Rukola 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Serek homo. naturalny 120 g (MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Ziemniaki gotowane () 200 g Sos bazyliowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Selerowa z ryżem () SU 350 g ( MLE, SEL,) Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos bazyliowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
3 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt
Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twarożek 40 g (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 mlBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twarożek 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Solferino () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Grochowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z rzepy białej i jabłka () 150 g ( MLE,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
2 grudnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Wielowarzywna z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z selera i jabłka () 150 |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Wielowarzywna z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Schab pieczony w rękawie 100 g Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,) Surówka z selera i jabłka b/c () 150 g ( MLE, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 25 listopada - 1 grudnia
Jadłospis od 25.11 - 08.12.2024 r. Pobierz
29 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Gruszka 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g ( SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 150 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g ( SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
28 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 ml Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Sałatka szwedzka b/c () 150 g ( GOR,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
27 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Drożdżówka z serem 80g 1 szt ( GLU PSZ, MLE,)
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Ser mozzarella kulki 25 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Ser mozzarella kulki 25 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem dieta () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pieczarkowa z makaronem () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Fasolka szparagowa z wody* 150 g Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g ( SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
26 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Melon 150 g
Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny () SU 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ryżem () 350 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański 100 g (GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Surówka z selera i jabłka b/c () 150 g ( MLE, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
25 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Mandarynka 150 g
Miód (25g) 1 szt Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Mandarynka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt (GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Dyniowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 120 g (MLE,) Mus z jabłek () z/c 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Fasolowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos szpinakowy*SU 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 18 listopada - 24 listopada
Jadłospis od 11.11-24.11.2024 r. Pobierz
22 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku SU 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Śliwka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
21 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Deser mleczno-ryżowy malina- wiśnia 200g 1 szt (MLE, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, )
Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Gruszka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos własny () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos własny () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem() 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
20 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
19 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 mlBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Papryka świeża 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jarzynowa z zacierką () 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
18 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Babka drożdżowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Kasza kukurydziana na mleku SU 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pasta z twarogu z natką pietruszki 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Ogórek świeży 50 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z marchwi i selera z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi i selera z olejem () b/c 150 g (SEL,) Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 11 listopada - 17 listopada
Jadłospis od 11.11-24.11.2024 r. Pobierz
15 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku SU 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Śliwka 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Dyniowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Dyniowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Marchew mini z olejem 150 g
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
14 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor koktajlowy 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik drobiowy dieta SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Ryż na sypko 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik drobiowy dieta SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
13 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Melon 150 g
Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 gBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ziemniaki gotowane () 200 g Ćwikła z jabłkiem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Zupa z soczewicy i ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ziemniaki gotowane () 200 g Ćwikła z jabłkiem b/c () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
12 listopada 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 mlBułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Sałata lodowa 20 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 100 g (GLU PSZ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Gulasz warzywny z ciecierzycą () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Surówka z selera i jabłka b/c () 150 g ( MLE, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
Oznaczenia wskaźników odżywczych Pobierz