"Dobry posiłek w szpitalu"
Uprzejmie informujemy, że od 6 października 2023 r.
Szpital Uniwersytecki w Krakowie przystąpił do programu pilotażowego
"Dobry posiłek w szpitalu"
wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r.
dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
tydzień 2 czerwca - 8 czerwca
Jadłospis od 9.06 - 22.06.2025 r. Pobierz
10 czerwiec 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
9 czerwiec 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Arbuz 150 g Miód (25g) 1 szt Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Arbuz 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 120 g ( MLE,) Mus z jabłek () z/c 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Fasolowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos szpinakowy*SU 100 ml ( GLU PSZ,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) |
tydzień 2 czerwca - 8 czerwca
Jadłospis od 26.05 - 08.06.2025 r. Pobierz
6 czerwiec 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Dżem 25 g 1 szt Makaron drobny na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z kapusty białej z olejem b/c () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
5 czerwiec 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Deser mleczno-ryżowy malina- wiśnia 200g 1 szt (MLE, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, ) Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos pomidorowy SU 100 ml ( GLU PSZ,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos pomidorowy SU 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem() 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
4 czerwiec 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Hummus 40 g (SEZ,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kapuśniak z kapusty białej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
|
3 czerwiec 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 ml Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Papryka świeża 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jarzynowa z zacierką dieta () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
2 czerwiec 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Babka drożdżowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Kasza kukurydziana na mleku SU 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pasta z twarogu z natką pietruszki 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt owocowy 100 g 1 szt ( MLE,) Surówka z marchwi i selera z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos bazyliowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z kapusty białej z olejem b/c () 150 g Surówka z marchwi i selera z olejem b/c () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
|
tydzień 26 maja - 1 czerwca
Jadłospis od 26.05 do 08.06.2025 r. Pobierz
30 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Dżem 25 g 1 szt Makaron drobny na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g ( SOJ,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g ( SOJ,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Zupa wiosenna z cukinią i makaronem () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Marchew mini z olejem* 150 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
29 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 40 g ( MLE,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik wieprzowy SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Ryż na sypko 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik wieprzowy SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
28 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 g Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ziemniaki gotowane () 200 g Ćwikła z jabłkiem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Zupa z soczewicy i ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ziemniaki gotowane () 200 g Ćwikła z jabłkiem b/c () 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
|
27 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Sok 100% w kartoniku z rurką 0,2 l 1 szt Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 ml Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Sałata lodowa 20 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Solferino SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy dieta 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Solferino SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy dieta 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
26 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Płatki jęczmienne na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Pulpet drobiowy SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z marchwi z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ryżem SU 350 ml ( MLE, SEL,) Gulasz warzywny z ciecierzycą () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Surówka z marchwi z olejem b/c 150 g Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
|
tydzień 19 maja - 25 maja
23 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Mandarynka 150 g Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g ( SOJ,) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Mandarynka 150 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g ( SOJ,) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty białej z olejem () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
22 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Drożdżówka z serem 80g 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Sałata lodowa 20 g Ogórek kiszony 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
21 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Ryż na mleku 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Serek homogenizowany o smaku waniliowym 120 g (MLE,) Rukola 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos bazyliowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Sałata zielona z jogurtem 80 g ( MLE,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Selerowa z ryżem () SU 350 g ( MLE, SEL,) Curry warzywne z kalafiorem i ciecierzycą*. 350 g (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Sałata zielona z jogurtem 80 g ( MLE,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
20 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twarożek 40 g (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 ml Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twarożek 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Solferino () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Marchew gotowana z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Grochowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z rzepy białej i jabłka () 150 g ( MLE,) Marchew gotowana z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
19 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Wielowarzywna z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt owocowy 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z selera i jabłka z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Wielowarzywna z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 12 maja - 18 maja
Jadłospis od 12.05 do 25.05.2025 r. Pobierz
16 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z zacierką SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane 200 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150 g ( SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy *SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 150 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150 g ( SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
15 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 ml Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Sałatka szwedzka b/c 150 g ( GOR,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
14 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Drożdżówka z serem 80g 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g ( SOJ,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 40 g ( SOJ,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem dieta SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z marchwi z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pieczarkowa z makaronem 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Marchew gotowana z olejem 150 g Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
13 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Melon 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
12 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Mandarynka 150 g Miód (25g) 1 szt Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Mandarynka 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 120 g ( MLE,) Mus z jabłek () z/c 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Fasolowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos szpinakowy*SU 100 ml ( GLU PSZ,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 5 maja - 11 maja
Jadłospis od 28.04 do 11.05.2025 r. Pobierz
9 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Dżem 25 g 1 szt Makaron drobny na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki gotowane () 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
8 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Deser mleczno-ryżowy malina- wiśnia 200g 1 szt (MLE, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, ) Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos pomidorowy SU 100 ml ( GLU PSZ,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos pomidorowy SU 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem() 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,
|
7 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Hummus 40 g (SEZ,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kapuśniak z kapusty białej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
6 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jabłko 150 g Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 ml Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka Premium z piersi kurczaka wędzonka dr. parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą, białkiem sojowym i wp 40 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, GOR,) Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Papryka świeża 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jarzynowa z zacierką dieta () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
5 maja 2025
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Babka drożdżowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Kasza kukurydziana na mleku SU 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Pasta z twarogu z natką pietruszki 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Ogórek kiszony 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt ( MLE,) Surówka z marchwi i selera z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos bazyliowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z kapusty białej z olejem b/c () 150 g Surówka z marchwi i selera z olejem b/c () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
Oznaczenia wskaźników odżywczych Pobierz